Лятно  училище 

       На който му се налага да остане в София през ваканцията, въобще да не съжалява, защото сме се подготвили точно като за ваканция – забавности всякакви

      Лятно  училище „Луис Карол“ предлага разнообразни дейности за децата през деня, както и  практикуване на усвоените знания по чужд език.     

Период на провеждане на лятно училище: 01.06.2020 г. до 31.07.2020 г.   

   slunce  В лятното училище и езиковите курсове могат да бъдат включени и деца, които не се обучават  по програмата на „Луис Карол“ в момента и не са ученици на училищата-парньори!

    slunce  Родители, чиито деца се обучават  по програмата на дружеството ползват  Преференциални цени.

Всички цени можете да видите в раздел ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ → падащо меню →ТАКСИ ОБУЧЕНИЕ

 

         slunce  ЩАСТЛИВА ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ:  ПРИМЕРНА ПРОГРАМА

 • Сутрешни часове по гимнастика и танци
 • Интерактивни занимателни програми, забавни и спортни игри на открито,  образователни програми в подкрепа на учебния материал, часове по добродетели и ценности.
 • Изучаване на музикален инструмент, вокално пеене, композиция, обща музикална култура,
 • Творческо ателие по приложни и изящни изкуства
 • Приказен свят – разказване, четене и театрално представяне от децата на приказки, басни и легенди;
 • Забавна география – игри със столици и държави, както и игри с характерните животни за дадени географски ширини;
 • Научно-популярно знание-занимание – занимания с детски енциклопедии за животните и растенията, за Космоса, за Земята – произход, континенти, океани, древни култури. Освен енциклопедиите, използваме и наличната мултимедия за прожектиране на научно-популярни филми.
 • Развлекателна математика – задачи-игри за събиране и изваждане, за отношения „по-голямо“ и „по-малко“, за боравене с геометрични фигури.
 • Изречения „без край“ на български и  английски език – игри на думи и на двата езика, в които децата затвърждават знанията си по словоред на простите съобщителни и въпросителни изречения, както на родния си език, така и на изучавания чужди език;
 • Забавна математика – задачи-игри за събиране и изваждане, за отношения „по-голямо“ и „по-малко“, за боравене с геометрични фигури.
 • Развлекателните игри на закрито включват: игри с въпроси и отговори за различните професии, занимания по етика и естетика, игри за мускулно освобождаване („Няма игра“), игри за повишаване на наблюдателността, игри за повишаване на речевото внимание („Развален телефон“), игри с въображаеми предмети, които развиват уменията за пресъздаване на ситуации и образи без думи, а само с жестове („Заглавие на приказка“, „Команди без думи“), игри на сенки, направени с ръце, игри за действия и противодействия караоке, танци,.
 • В програмата са включени и различни дневни екскурзии- посещения на музеи, разходки в паркове и др. интересни места и атракциони.

  slunce ВАЖНО! Всички образователни занятия се провеждат групово!

Децата, които не са посещавали до момента извънкласните дейности, предлагани от „Луис Карол“, полагат тест за определяне на ниво и група.