ЗА НАС

null

„Човечеството дължи на децата най-доброто, което може да даде.“

                                                                      ООН,  Декларация за правата на детето  

         Вече 18 години предлагаме обучение по чужд език и цялостна грижа за детската личност, съобразени със съвременните потребности на децата. Работим по уникален образователен модел в България, като си партнираме с общински училища в София.

     Осигуряваме на своите ученици квалифицирани педагози, логопедични услуги, психологическа подкрепа и училище за родители. Към днешна дата обучаваме деца от 6- до 14-годишна възраст.

        На 01. 09. 2022 година отвори врати Частно начално училище „Луис Карол“ – плод на дългогодишен труд и натрупан опит в сферата на образованието и възпитанието на децата.

Образователна организация „Луис Карол“ стартира дейността си през учебната 2005/2006 в партньорство с едно общинско училище в София с малка група ученици. Идеята, с която започнахме, беше да провеждаме извънкласни занимания и ежедневно чуждоезиково обучение на деца от 7- до 11-годишна възраст.

       На по-късен етап в програмата включихме и ранно чуждоезиково обучение за деца от 6-годишна възраст и предучилищна подготовка. Въведохме изучаване на руски и испански език като втори чужд език.  

      Днес работим в партньорство с пет общински  училища в София.  

   Над 5000 обучавани  ученици. Над 90% от тях успешно реализирали се в елитни гимназии и университети в България и Европа.

Работа в посока изграждане и формиране на детска личност, която притежава със свой стил, увереност и креативност.

    Сертифициран център със златен статут от Университета Кеймбридж за подготовка и явяване на изпити за международни сертификати за владеене на английски език.   

 Частно начално училище „Луис Карол“ – лицензирано с удостоверение № 263 на МОН от 31.01.2020 г.  Дългогодишният  опит и утвърдените умения на екипа в сферата на образованието дадоха възможност за успешния старт на училището с мотивирани ученици и удовлетворени родители.

ПРОЕКТ „ДОБРОДЕТЕЛИТЕ – КАТО ЧАСТ ОТ ЛИЧНОСТТА“ от 2012 година до сега.

„Езика на добродетелите говорят и разбират всички хора по света”

        Ние вярваме, че децата трябва да бъдат грамотни, но трябва да умеят и успешно да представят себе си. Стараем се да предложим многопластово обучение, което да подпомогне изграждането на успешни и осъзнати личности.  

   За нас добродетели са както уважението, състраданието и честността, така и вежливостта и добрите обноски, умението да се оставя положително първо впечатление и да се преценява уместното повдение в различни ситуации.

ПРОЕКТ „ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ“ от 2015 година до сега.

Четенето и преразказът от ранна детска възраст са важни за ученето през целия живот.

Защо е важно?

  • Обогатява речника
  • Създава грамотността в езика
  • Стимулира развитието на въображението
  • Развива функционалното мислене

  ПРОЕКТ „РОДИТЕЛИ В КЛАС“ от 2017 година до сега.

Необходимост от проекта:

  Липсва тясна връзка между всички участници в образователния процес:  училище – деца – родители.

 Цел на проекта:

Да даде възможност на родителите да съпреживеят част от учебното всекидневие на децата си.

ПРОЕКТ „СЕМЕЙНО УЧИЛИЩЕ“ от 2018 година до сега.

    Следвайки убеждението, че родителството е важна роля за всеки човек, която изисква знания и умения, за които обществото не ни подготвя в достатъчна степен,  Дружество „Луис Карол“ отвори семейно училище. Целта е от професионална гледна точка и от позицията на  наблюдатели на често срещани предизвикателства и проблеми в отношенията между родители и деца, да се предостави полезна информация за родителите, които се интересуват от съвременното познаване и обяснение на детското развитие.

СПОРТЕН  ПРАЗНИК С ПОСЛАНИЕ:  „ВРЕМЕТО ЛЕТИ, ПОИГРАЙ С МЕНЕ ТИ“ под патронажа на Президента Румен Радев

        Провокирани от желанието на децата да прекарат време в игри с възрастните, се обединихме около идеята да посрещнем пролетта на 2019 година на открито и да им покажем, че знаем отборни игри и можем да се забавляваме заедно.

     Посредством игрите да дадем пример на децата как се сформира екип и как се работи в него. Да им покажем, че всеки участник е важен за крайния резултат и е част от едно цяло. 

Заедно с родителите и децата от Дружеството ежегодно  участваме в благотворителни каузи, като осигуряваме средства за тях.